Föreningens stadgar

Vet du att stadgarna är det dokument som styr vad som är föreningens ansvar och vad som är bostadsrättsinnehavarens ansvar?

Stadgarna tillsammans med lagar och förordningar styr hur bostadsrättföreningen ska skötas, vilka beslut styrelsen får fatta, vilka beslut som ska fattas på föreningsstämma och vilka rättigheter och skyldigheter du har som bostadsrättshavare mm.

Hagtornsgårdens bostadsrättsförening använder sig av föreningen Bostadsrätternas mönsterstadgar för att säkerställa att stadgarna följer de formella kraven. Bostadsrätternas mönsterstadgar är noga formulerade och strukturerade för att underlätta för läsaren, och de följer de lagar och förordningar som styr bostadsrättsföreningar. På de två senaste årsstämmorna beslutades nya stadgar för föreningen, förändringarna är en följd av att Bostadsrätterna uppdaterat sina mönsterstadgar. De nya stadgarna gäller i och med registreringen hos Bolagsverket från den 9 juni.

Läs gärna igenom våra nya stadgar, det är viktigt och din skyldighet att du som bostadsrättshavare känner till vad som står i stadgarna. I 35§ finns en uppräkning som tydliggör bostadsrättshavarens underhållsansvar, när rensade du t.ex senast din golvbrunn och dina vattenlås?  I stadgarna kan du även läsa om vad som gäller när du vill göra förändring i lägenheten och att du måste ha styrelsens godkännande för yttre monteringar som t.ex inglasad balkong, solskydd mm