God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi från styrelsen vill önska våra boende en

God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi vill informera om några förändringar som kommer att ske under året 2023. Klick för att läsa mer

Vi vill informera om några förändringar som kommer att ske under året 2023.

  1. Vi har försökt att minska kostnaderna för att undvika att höja avgifterna för våra bostäder. Ingen avgiftshöjning är planerad just nu. Hyran för våra hyresrätter kommer att följa den avtalade höjningen som förhandlas med Hyresgästföreningen.
  2. Vi kommer att byta teknisk förvaltning, fastighetsskötsel och drift/energi från HSB till Allgranth Fastighets AB från 2023-01-01. Mer information kommer. Allgranth kan även erbjuda boende hantverkartjänster.
  3.  Vi kommer att fortsätta med stambytet på dom liggande stammarna för spolvatten och dagvatten från port 66 till port 54 där avloppen går ut till Stockholm stads avlopp. Arbetet kommer att starta under februari 2023. Vatten och avlopp kommer att fungera som vanligt.
  4. Den ekonomiska förvaltningen är kvar hos HSB så avgiftsunderlagen kommer att skickas från HSB.
  5. Den brandskyddsbesiktning som görs varje år visade på att vi inte har de utrymmesvägar som ska finnas och att det är utrustning i garaget som inte får förvaras där. Det är endas ett fordon som får vara placerad på varje parkeringsplats.
  6. Som brf styrelse har vi ett stort ansvar att erbjuda medlemmarna en trygg och säker boendemiljö. Vi behöver dock medlemmarnas samverkan och hjälp för att lyckas med detta på ett optimalt sätt. Vi tänker därför bilda grupper utanför styrelsen med en kontaktman i styrelsen som bollplank. Vi har tänk på tre grupper men är öppna för medlemmarnas förslag:
  • En Facebooks grupp. Gruppen redan finns och har tre administratörer. Guppen fungerar som informationslänk via hemsidan men även för kommunikation mellan medlemmar
  • En trädgårdsgrupp som kan ge tips på hur vi kan förbättra trädgård och utemiljön
  • En trivselgrupp som kan bidra med tips till hur vi kan ha tryggare gårdsmiljö och eventuellt med styrelsens hjälp ordna trevliga aktiviteter som loppmarknader mm på gården

Vi behöver dock intresserade medlemmar som vill delta i de två sistnämnda grupperna för att få en bra gemenskap och sammanhållning på gården. Passa på och anmäl ditt intresse

styrelsen@hagtornsgarden.info